Дмитро Реплянчук, Слідство.Інфо

Шевченківський суд Києва наклав арешт на 300 тисяч доларів, що розміщені на британському рахунку обвинуваченого екс-голови ДФС Романа Насірова.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 14 лютого, повідомляє журналіст Слідства.Інфо.

За версією прокуратури, Роман Насіров упродовж трьох років приховував ці 300 тисяч доларів, які розміщені на рахунку в британській фінансовій установі Interactive Brokers.

«Рахунок відкритий у фінансовій установі Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, який належить обвинуваченому впродовж останніх трьох років», — сказав на минулому судовому засіданні прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов.

Нині у Великій Британії триває судовий процес щодо цього рахунку, й місцеві правоохоронці просили заблокувати ці кошти.

За словами прокурора, коли Насіров про це дізнався, він указав 300 тисяч доларів на британському рахунку у своїй декларації як кандидата в президенти України, яку подав 16 січня 2019 року.

Насіров обвинувачується в зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. Слідство вважає, що Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».