Дмитро Реплянчук, Слідство.Інфо

Обвинувачені в розбійному нападі співробітники столичної поліції Юрій Бурляй та Микола Клочков після арешту ще майже рік служили в поліції.

Про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит Слідства.Інфо. Бурляя і Клочкова заарештували за підозрою в розбійному нападі, згодом їм пом’якшили запобіжний захід до особистого зобов’язання. Відтак вони ще рік служили в полку поліції «Київ». Юрій Бурляй звільнився 15 серпня 2017 року через хворобу, а Микола Клочков — 10 листопада 2017 року за власним бажанням. Нині їх судять у Броварському суді Київської області.

Офіційне розслідування встановило, що офіцери Бурляй і Клочков були учасниками ймовірної банди, яка обвинувачується в кількох розбійних нападах та крадіжках, зокрема в Княжичах.

За версією слідства, у вересні 2016-го вони напали на бізнесмена під виглядом співробітників СБУ й відібрали близько трьох мільйонів гривень. Столична поліція почала стежити за зловмисниками й дізналася, що наступний напад вони запланували в Княжичах у ніч на 4 грудня 2016 року. Правоохоронці облаштували засідку, щоб схопити їх під час крадіжки. Але внаслідок проваленої спецоперації між поліцейськими сталася перестрілка, загинуло п’ятеро людей, а зловмисники встигли втекти.

Кількох учасників імовірної банди правоохоронці затримали того ж дня вже в Києві, а Бурляя і Клочкова — двома днями пізніше. Офіційне слідство не встановило, чи були вони в Княжичах під час крадіжки.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Стрілянина в Княжичах: як спецоперація перетворилася на трагедію