Марія Горбань, Слідство.Інфо

У Києві, в одному з магазинів “Столичної ювелірної фабрики” працівники Державної фіскальної служби проводять обшуки та описують майно. Про це Слідству.Інфо стало відомо з власних джерел.

“В одному з магазинів “Столичної ювелірної фабрики” описують товар із самого ранку. Я сюди приїхав ще о 9 ранку, а вони вже тут були. Я хотів сфотографувати це, але вийшов один із “оперів”, лейтенант, здається, погрожував забрати мій телефон, я не погоджувався. Тому він змусив мене видалити фото”, – розповідає Степан Юрченко, який бачив цю операцію на власні очі. Він каже, що встиг помітити на посвідченні цього чоловіка напис “Державна фіскальна служба”.

Єдине фото, яке Степан Юрченко зберіг на своєму телефоні

Слідство.Інфо звернулося за коментарем до прес-центру Державної фіскальної служби. Однак, там відповіли, що про обшуки у цьому чи іншому магазинах “Столичної ювелірної фабрики” вони нічого не знають.

В той же час, із реєстру судових рішень відомо, що працівники фіскальної служби проводять розслідування про незаконне ввезення ювелірної продукції в Україну. Так, у червні 2018 року правоохоронні органи затримали чоловіка, який перевозив близько 52 кілограмів золота у валізі і не задекларував його на митниці. Ймовірним місцем продажу коштовностей, на думку офіційного слідства, є саме магазини “Столичної ювелірної фабрики”.

Інформацію про обшуки в крамниці “Столичної ювелірної фабрики” журналістам підтвердила власниця торговельної марки Віта Завійська. Вона вважає, що обшуки, які проводять фіскали, є незаконними.

“Вони нам показували ухвалу, але в ній – зовсім не та особа, яка займає приміщення”, – сказала вона. Завійська каже, що цей обшук – не перший у магазинах компанії.

(Головне фото: крамниця “Столичної ювелірної фабрики”. Джерело: ekvator.ua)