Державне бюро розслідувань (ДБР) дослідить зловживання службовим становищем головного патрульного Івано-Франківській області Олега Костенка та начальниці відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Яни Юносової. Почати розслідування зобов’язав бюро Личаківський суд Львова. 

Ухвалу розмістили в реєстрі судових рішень.

Ідеться про так звану справу «мийного патруля», про яку раніше писало Слідство.Інфо. Поліцейські в Івано-Франківській області були змушені самі мити службові авто, попри те, що управління закуповує послуги мийки й чистки машин. Патрульні зверталися з рапортом у Київ до начальника Департаменту патрульної поліції Євгенія Жукова. Під рапортом підписалося 44 поліцейських. Вони не знали про закуплені послуги мийки й хімчистки автомобілів, тому й робили це самотужки. Однак рапорт патрульних керівник Жуков повернув в Івано-Франківськ. 

Дотепер реакції не було. Водночас патрульні, які поставили підписи під рапортом, почали скаржитися на тиск. Личаківський районний суд міста Львова зобов’язав ДБР внести відомості про кримінальне провадження до судового реєстру тільки після заяви про бездіяльність територіального управління ДБР, яку подав юрист Інституту регіонального розвитку преси (ІРРП). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Мийний патруль: як поліцейські на Івано-Францівщині самі миють патрульні авто