Адвокати міністра втікача Едуарда Ставицького попросили суд відкласти розгляд справи про відчуження Межигір’я. Слідство.Інфо дізналось про це із спеціалізованого онлайн-видання “Судовий репортер”.

Святошинський райсуд міста Києва відклав підготовче засідання у справі про незаконне заволодіння Межигір’ям аж на 24 вересня за запитом адвокатів екс-міністра часів Януковича. Справу після довготривалого розслідування передали до суду у травні 2018 року, підготовче засідання є першим у справі. На ньому суд може прийняти рішення повернути справу на доопрацювання, закрити справу за нестачею доказів або обрати дату початку процесу.

Згідно із заявами адвокатів Ставицького, у день засідання, яке було раніше призначене на 11 липня, один із них перебував у відрядженні, інший – у щорічній відпустці, ще двоє мали інші судові засідання.

Заяви адвокатів надійшли лише напередодні суду і суддя Сергій Дячук обурився, адже підготовка засідання у цій справі “вимагала певного часу”, а оскільки воно не відбулося, то “судді зараз будуть дві години бити байдики замість того, щоб розглядати інші справи”. Також за його словами, жоден із адвокатів міністра-втікача не запропонували комфортний режим роботи. Якщо так продовжуватиметься далі, то судді обіцяють реагувати жорстко.

Як повідомляє “Судовий репортер”, до суду також не з’явилися обвинувачені Едуард Ставицький і Павло Литовченко. Крім Ставицького, обвинуваченими також є Павло Литовченко, екс-директор ТОВ «Танталіт», та приватний нотаріус Юлія Ткаченко.

Раніше журналісти Слідства.Інфо оприлюднили фільм “Генеральна домовленість”, в якому заступники генпрокурора Луценка Анжела Стрижевська та Євген Єнін таємно зустрічаються із екс-міністром часів Януковича Едуардом Ставицьким в Ізраїлі. На аудіозаписі вони обговорюють деталі кримінальної справи проти Ставицього та намагаються досягти домовленості про зміну статті, за якою порушене кримінальне провадження. Утім, станом на зараз статтю не змінили і в суді Ставицькому інкримінують ту ж саму 191 статтю Кримінального кодексу України, що й до таємної зустрічі в готелі у листопаді 2016 року.

Головне фото – судовий репортер