Ігор Павловський уперше постане перед судом як обвинувачений, утім, не в організації злочину проти Катерини Гандзюк, а в його замовчуванні.

Слідству.Інфо стало відомо, коли відбудеться перше судове засідання щодо Ігоря Павловського. За інформацією з реєстру судових рішень, процес розпочнеться 16 серпня о 15 годині в Одесі. Слухатимуть його в Приморському райсуді.

Обвинувачення передали до Одеси за клопотанням Верховного Суду. Батько Катерини Віктор Гандзюк вважає, що прокуратура без його згоди збирається затвердити угоду з підозрюваним.

Павловський, якого раніше підозрювали в організації нападу на Катерину Гандзюк, нині обвинувачується лише в замовчуванні злочину. Оскільки кілька місяців тому Генпрокуратура пом’якшила йому статтю. Тобто офіційне слідство вважає, що Павловський не брав участі в організації злочину, а тільки знав про нього й мовчав.

Відтак найсуворіше покарання, яке може отримати фігурант справи Гандзюк, — три роки ув’язнення.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа Гандзюк: як готували напад

Ігор Павловський перебував під вартою з листопада 2018 року, однак зі зміною підозри ву квітні цього року йому змінили й запобіжний захід. Суд призначив йому нічний домашній арешт з носінням електронного браслета. Термін запобіжного заходу сплив 26 червня. І, як зауважили в ГПУ, його не продовжували через стан здоров’я підозрюваного. Утім, наприкінці липня Ігор Павловський засвітився на футбольному матчі в Одесі.

 Попри «пом’якшення» підозри Павловському, редакція Слідства.Інфо володіє інформацією, яка вказує, що його дії в цій історії були спрямовані не на приховування злочину, а на безпосередню співучасть у ньому.

Крім того, під час роботи над фільмом «Гандзюк: системне вбивство», Слідство.Інфо з’ясувало, що підозрюваний на той час в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський активно зідзвонювався з херсонськими правоохоронцями в день замаху на активістку, а також в інші важливі для слідства дати.