Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) отримало на свій депозит 185 млн грн. За даними Слідства.Інфо, гроші, арештовані у кримінальному провадженні по заводу “Краян”, приноситимуть державі 1,5 мільйона гривень щомісяця як відсотки по депозиту.

Це перший випадок, за даними АРМА, коли агентство отримало в управління активи, арештовані за клопотанням Національного антикорупційоного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Детективи НАБУ підозрюють мера Одеси Геннадія Труханова у заволодінні грошима з одеського бюджету. Також у справі фігурують його заступник Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор, голова комісії Одеської міськради з питань комунальної власності Василь Шкрябай, а також директор компанії-власника будівель заводу “Краян” Петро Загодіренко.

Арештовані 185 млн грн знаходяться на депозиті АРМА в банку “Південний”. Фігурант “справи Краяна” Павло Вугельман пропрацював саме у цьому банку більше 10 років, а його батько Володимир Вугельман і нині є міноритарним власником банку “Південний”.

Головне зображення – УНІАН.