Вручення премі CEI SEEMO за видатні заслуги у розслідувальній журналістиці відбулося в Тирані (Албанія). Нагороду для «Слідства.Інфо» отримала головна редакторка агенції Настя Станко.

14 листопада відбулося нагородження лауреатів премії за журналістські розслідування від Центральноєвропейської ініціативи (CEI) та Медіаорганізації Південно-Східної Європи (SEEMO). 

Під час нагородження головна редакторка «Слідства.Інфо» Настя Станко зазначила, що приємно, коли робота журналістів агенції помітна далеко за межами України.

Настя Станко

«Ми отримуємо цю нагороду в найважчих умовах для нашої країни, і, мабуть, в найважчі часи для української журналістики загалом, і для української розслідувальницької журналістики зокрема. Ми працюємо під обстрілами, під час повітряних тривог. Минулу зиму ми працювали при блекаутах, ця зима прогнозується не кращою. Раніше ми розслідували корупцію у вищих ешелонах влади, зараз ми розслідуємо здебільшого воєнні злочини, вчинені росіянами на нашій території», — говорить Настя Станко. 

За словами очільниці «Слідства.Інфо», попри війну, журналісти агенції продовжать спостерігати за тим, куди українські чиновники витрачають гроші, зокрема надані міжнародними партнерами для підтримки України.

«Розслідувати, що відбувається з нашими грошима, грошима країн-партнерок України, чи йдуть вони справді на допомогу, — ми теж будемо і вже це робимо. Все це нелегко, маючи зовнішнього ворога, і досі маючи загрозу втратити країну. Але наше переконання: не буде іншого часу, щоб розв’язувати проблеми в країні, і щоб перемогти», — каже Настя Станко.

15 листопада головна редакторка агенції візьме участь у панельній дискусії «Як війна Ізраїлю та ХАМАС вплинула на висвітлення ЗМІ нападу Росії на Україну». 

Раніше, редакторка-засновниця «Слідства.Інфо» Анна Бабінець отримувала відзнаку CEI SEEMO за її багаторічний досвід та відданість журналістським розслідуванням, а також за її поточну участь у наданні доказів воєнних злочинів проти українських цивільних.

Анна Бабінець отримала нагороду CEI SEEMO під час Медіафоруму Південно-Східної Європи, який проходив у Сараєво (Боснія та Герцеговина), 16-17 листопада 2022 року.