Агенція журналістських розслідувань Слідство.Інфо оголошує конкурс матеріалів, зроблених на основі даних з бази родичів суддів «Суддівська кров».

За результатами конкурсу редакція обере 10 кращих статей/відеосюжетів. Їхні автори отримають гонорари — 2500 гривень, а найкращі матеріали ми опублікуємо на сайті slidstvo.info. Участь у конкурсі можуть брати журналісти регіональних і локальних ЗМІ. Роботи необхідно надіслати до 20 березня 2019 року, заповнивши відповідну форму.

Переможців редакція Слідство.Інфо оголосить 25 березня 2019 року. Роботи оцінюватимуть співавторки проекту «Суддівська кров» Євгенія Моторевська та Галина Чижик, а також виконавча продюсерка Слідства.Інфо Дарина Шевченко.

База даних «Суддівська кров» — це база даних суддівських родичів. Проект реалізовують команда журналістів-розслідувачів Слідства.Інфо та громадські активісти, за підтримки OCCRP (Проект розслідування корупції та організованої злочинності). Платформа дозволяє будь-кому простежити родинні зв’язки судді та викрити потенційні зловживання.

Шукати можна у двох напрямках: за прізвищем судді ви отримаєте дані про його родичів; за прізвищем родича — відстежите зв’язок із суддею. Ви також можете клікнути на карту України та знайти потрібного суддю через суд, в якому він працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Суддівська кров»: успішна історія «дяді Юри» та крах суддівської династії