Марія Горбань, Слідство.Інфо

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відкрили кримінальне провадження й викликали на допит депутата Сергія Лещенка за фактом отримання хабарів.

Про це повідомляє прес-служба органу.

Прокурори САП перевірятимуть раніше опубліковану в медіа інформацію про те, що депутат Сергій Лещенко начебто придбав елітну квартиру в центрі Києва за хабарі, а також систематично отримував «мільйонні хабарі від підприємця».

«Відповідно опублікованої в ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі», — йдеться в повідомленні САП.

Досудове розслідування проводитиме Національне антикорупційне бюро разом з прокурорами САП.

Народний депутат Сергій Лещенко відповідає на питання журналістів під час брифінгу в Києві, 13 травня 2019 року. Гонтар Володимир / УНІАН

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва у 2016 році. За його словами, він купив житло спільно зі своєю дівчиною Анастасією Топольською на власні заощадження й гроші, взяті в борг.