Головне управління Нацполіції в Миколаївській області, яке очолює людина Савченка, візьметься за розслідування самогубства керівника Миколаївського аеропорту, військового льотчика, Владислава Волошина. Про це стало відомо із повідомлення поліції.

Юрій Мороз сьогодні керує поліцією у Миколаєві. А ще 5 років тому він працював віце-президентом з безпеки нині збанкрутілого “Авант-Банку”, власником і головою наглядової ради якого був нинішній очільник Миколаївської ОДА – Олексій Савченко.

Юрій Мороз. Джерело фото – inshe.tv

Саме голову Миколаївської ОДА Савченка звинувачуюють у тиску на керівника аеропорту, що міг стати причиною смерті Героя України. Керівник Миколаївського аеропорту Владислав Волошин покінчив життя самогубством 18 березня у власній квартирі. За різними повідомленнями чоловік вистрілив собі чи то в голову, чи то в груди з бойового пістолета. Підприємство він очолив на початку 2018 року. А два місяці тому журналісти дізналися про масштабну тендерну оборудку на ремонті аеропорту, яку нібито організувало оточення Олексія Савченко. Екс-льотчика чиновники, за даними журналістів, змушували підписати відповідні папери.

Тиск на героя АТО підтверджують і його колеги, мовляв, бачили, як він багато разів відмовлявся підписувати тендерні документи. Журналісти також оприлюднили переписку Волошина та його товариша у мережі Whats App, де він скаржиться на те, що пішов на злочин, як того вимагали в обладміністрації і через це “його вже відвідують суїцидальні думки”.

Владислав Волошин, 29-річний Герой війни на Донбасі, колишній пілот штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. За час перебування на війні, зробив 33 бойових вильоти, з яких чимало результативних. Коли у серпні 2014 року після точного удару його літак збили під Новокатеринівкою, йому вдалося катапультуватися. Волошин приземлився на окупованих територіях зі зламаною рукою, але йому вдалося пройти повз блокпости бойовиків і потрапити на території, підконтрольні Україні.

Головне зображення – politolog.net.