Батько судді Печерського райсуду столиці В’ячеслава Підпалого протягом п’яти років отримував через суди майно в центрі Києва. Воно розташоване в парку в центрі столиці. 

Про це йдеться в матеріалі Слідства.Інфо Туалет у спадок: як родина скандального судді захоплює сквер у центрі Києва.

Поряд Михайлівський золотоверхий собор, управління столичної поліції та кілька п’ятизіркових готелів. Раніше на цій території була громадська вбиральня, яка належала громаді Києва, та літній майданчик. Саме ці приміщення отримала у власність родина київського судді.   

Майно Валерій Підпалий, батько судді, оформлював як спадщину від померлої дружини. Згідно з документами, це майно жінка купила в 90-х у компанії, яку сама ж заснувала. Таким чином родина судді отримала у власність кілька приміщень. 

Спадок оформлювали через суди. Рішення щодо цього багаторазово ухвалював суддя Шевченківського районного суду Олег Малинников, якого вже звільнили з посади. Імовірно, щоб потрапити саме до цього судді, Валерій Підпалий міг обходити авторозподіл, подаючи десятки однакових позовів.

Правоохоронці встановили, що документи з купівлі-продажу, за якими родина Підпалих отримала майно у власність, не збігаються. У договорах, датованих одним днем, не збігаються підписи, печатка та форма оформлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Особливо цінні: як співробітники СБУ отримали землю під Києвом