Марія Горбань, Слідство.Інфо

Слідчим Нацполіції надали доступ до документів, які можуть підтвердити перерахування коштів у справі про привласнення 21 мільйона гривень працівниками Укрзалізниці. Про це Слідство.Інфо дізналося з ухвали Печерського райсуду Києва.

За версією офіційного слідства, службовці Держадміністрації залізничного порту України (державне підприємство Укрзалізниці) та компанії «Смарт Менеджер» протягом 2011-2014 років укладали договори про начебто надання послуг «інформаційної та іміджевої підтримки». Упродовж трьох років на підставі актів про виконання послуг вони перерахували близько 21 мільйона гривень на компанії з ознаками фіктивності.

Суд, зокрема, дозволив слідчим ознайомитися з документами про реєстрацію договорів з трьома іноземними компаніями та звітами ще 14-ти, на які перераховували кошти. Це судове рішення — перше за три роки, попередня ухвала датована лютим 2016 року.

Розслідування Нацполіція спільно з СБУ розпочали ще в жовтні 2015-го. Працівники Служби безпеки заявляли, що під час обшуку в компанії «Смарт Менеджер» знайшли докази виконаних замовлень «чорного піару» щодо політиків, бізнесменів, представників органів влади, а також «матеріали, що підтверджують зв’язки з терористичною організацією «ДНР».

(Головне фото — будівля головного офісу ПАТ Укрзалізниця, Київ, 31 січня 2018 року. Фото Гонтар Володимир / УНІАН)