Чистий прибуток дочірнього підприємства “Кондитерська корпорація Рошен”, яка об’єднує всі активи кондитерської компанії Roshen, у 2017 році склав 2,3 мільярди гривень. Тоді як у 2013 році цей показник становив 1 мільярд гривень. Про це йдеться у статті Слідства.Інфо Свято подвійного прибутку.

Слідство.Інфо з власних джерел отримало фінансові звіти дочірнього підприємства “Кондитерська корпорація Рошен”, яка об’єднує активи кондитерської компанії. Бенефіціаром цього підприємства є президент Порошенко. Торік воно відмовилося надати інформацію про суму сплачених податків державному виданню. У рядку напроти показників Roshen суцільні прочерки.

Фінансові звіти свідчать –  за роки президентства Порошенка прибуток його кондитерської корпорації зріс у 2,3 рази.

Слідство.Інфо знайшло підтвердження отриманої інформації про фінансові показники у одній з комерційних баз даних підприємств.

Суспільна увага до корпорації Roshen обумовлена тим, що власником компанії є президент України Петро Порошенко. Перед виборами 2014 року Порошенко казав, що хотів би “піклуватися виключно про добробут країни”, тому і пообіцяв продати кондитерського гіганта у разі перемоги. Натомість за кілька місяців після отримання президентського крісла за допомогою юристів створив конструкцію з офшорних компаній. Ймовірно, для мінімізації податків при продажі компанії. Про це стало відомо з Панамських паперів, над якими, зокрема, працювало і “Слідство.Інфо”.

Президент переконує, що передав компанію Roshen у “сліпий траст” і не має жодного впливу на її керування. Документи та умови такої передачі не були надані на багаторазові звернення журналістів до президента та його юристів. Станом на сьогодні, згідно з офіційними реєстрами компаній, Петро Порошенко і досі залишається бенефіціарним власником Roshen.

Слідство.Інфо неодноразово зверталося до прес-служби кондитерської компанії з проханням надати фінансові показники корпорації президента за останні роки. Такі запити були проігноровані. Окремі структурні підрозділи корпорації, зокрема, фабрики, які є акціонерними товариствами, публікують фінансову звітність, однак це не дає повну картину заробітків компанії.