Колишнього нардепа Олександра Онищенка, який фігурує в низці кримінальних проваджень, взяли під варту. 

Про це “Слідству.Інфо” повідомив працівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Роман Симків.

Зі слів прокурора, Онищенка затримали в Німеччині біля міста Ольденбург за запитом українських правоохоронців. Це сталося 29 листопада. У САП розповіли, що в Онищенка в Німеччині є бізнес. Тривалий час він там навіть проживав. “Він покинув територію Іспанії і тому був затриманий в Німеччині”, — сказав Симків.

Зазначимо, що нещодавно керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник анонсував, що Онищенка можуть екстрадувати до України в грудні цього року.

Як повідомив Роман Симків, протягом десяти днів прокуратура має підтвердити його екстрадицію і надати документи німецькій стороні.

Колишній народний депутат фігурує у кількох кримінальних провадженнях. Зокрема, за версією детективів НАБУ, разом зі своїми поплічниками він продавав газ держпідприємства “Укргазвидобування” через “псевдобіржі”, через що держава втратила понад 1,5 мільярда гривень.

Онищенко втік з України у 2016 році і перебував в Іспанії. Колишній народний обранець звинувачення заперечує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Суд арештував півмільйона євро Онищенка — екснардеп хотів купити нового коня

На цьогорічних парламентських виборах Онищенко намагався балотуватися у народні депутати. За його словами, останні три роки він не переховувався від правосуддя, а нібито представляв Україну на кінних змаганнях і навчався у школі верхової їзди. Однак Верховний Суд відмовив екснардепу в можливості балотуватися до парламенту. 

Торік “Слідство.Інфо” опублікувало фільм-розслідування “Клуб книголюбів”. У матеріалі йдеться про те, як соратники Петра Порошенка домовлялися про купівлю посад і голосів для ухвалення вигідних для президентської партії рішень за посередництва Онищенка.