Поліція знайшла рюкзак з речима Мукаддас Насирлаєвої, яка 30 січня стрибнула з мосту Патона в Києві. Про це “Слідству.Інфо” повідомила речниця прокуратури Києва.

Туркменська студентка-першокурсниця Мукаддас нібито покінчила життя самогубством після конфлікту із заступником декана по роботі з іноземними студентами Національного медичного університету імені Богомольця. Адвокат сім’ї дівчини Ровшанбек Розметов припускає, що заступник декана Тетяна Тимохіна могла вимагати у дівчини хабара за надання заяви, необхідної для продовження посвідки на проживання в Україні.

В прокуратурі Києва розповіли, що знайшли документи та особисті речі Насирлаєвої у Дніпрі, поблизу станції метро “Славутич”. На момент стрибка дівчини у річку, за інформацією “Слідства.Інфо”, рюкзак був з нею. А ще вчора адвокат повідомляв, що в Інтернеті з`явилися фотографії документів дівчини. Обидва паспорти і студентський квиток у дівчини були з собою, в день коли її бачили живою востаннє.

Речниця прокуратури також повідомила, що передсмертної записки вони не знайшли.

Дівчина зникла ще 30 січня. Правоохороці відкрили два провадження: у зв’язку зі зникненням дівчини і про доведення до самогубства. У прокуратурі Києва також додали, що на сьогодні Тімохіна в другому кримінальному провадженні допитана не була і проходить в кримінальному провадженні як свідок.

Зранку 19 лютого на сторінці Медуніверситету опублікували повідомлення, що зниклу студентку з Туркменістану Мукаддас Насирлаєва відрахували за порушення міграційного законодавства: «Термін дії її візи закінчився 17 грудня 2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення міграційного законодавства, 24 січня їй вдруге особисто повідомили про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася».

Згодом на сайті НМУ ім. Богомольця з’явилося повідомлення про відсторонення заступниці декана по роботі з іноземними студентами Тетяни Тімохіної від виконання обов’язків на час розслідування ситуації із зниклою студенткою вишу та за бажанням самої Тімохіної.