Народний депутат Олександр Герега у своїй декларації за 2019 рік вказав два маєтки дружини в Іспанії. Раніше про цю іноземну нерухомість розповідали журналісти «Слідства.Інфо».

Вартість одного маєтку з земельною ділянкою загальною площею понад три тисячі квадратних метрів Герега у своїй декларації вказав у розмірі майже 62,2 мільйони гривень. Ціна іншого, понад удвічі меншого будинку із землею — 30,5 мільйонів гривень.

Уривок із декларації Олександра Гереги

Нагадаємо, раніше наша редакція вже розповідала про цю коштовну нерухомість подружжя Герег у блозі «Таємниці Слідства». Як дізналася наша журналістка, нардеп не задекларував нерухомість в іспанському містечку Бенікасім, частину з якої місцеві медіа оцінили у майже шість мільйонів. Дві сусідні ділянки у містечку Бенікасім придбала Галина Герега у 2017 і 2018 роках.

Ошатна вілла «Дель Мар» та її сусідка «Ізабель» розташовані на першій лінії моря. Першу побудовано на межі XIX-ХХ століть як «віллу насолоди для вищої буржуазії». Раніше там проводили «Квіткові ігри» — літературні конкурси, що проходять каталонською мовою. Інша вілла хоч і менша, але, за повідомленнями місцевих ЗМІ, «має велику архітектурну цінність, повністю відреставрована, з ґанком та садом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Епіцентр» передав українським лікарням 75 тисяч захисних костюмів, які не мають належної сертифікації

Олександр Герега за часів Януковича був членом фракції «Партії регіонів». 16 січня 2014 року він голосував за «диктаторські» закони. Колеги зі «Схем» раніше розповідали про ведення бізнесу Герегами в окупованому Криму. До Верховної Ради цього скликання він потрапив як самовисуванець із Хмельниччини. 

У 2019 році  журнал «НВ» оцінив статки Герег у $930 млн та віддав їм сьоме місце в рейтингу найбагатших українців. Разом зі своєю дружиною Галиною він є співвласником мережі гіпермаркетів «Епіцентр». Подружжя також активно інвестує в агробізнес. 

Як розповідало раніше «Слідство.Інфо», у березні минулого  року детективи НАБУ почали розслідувати нове провадження щодо статків Геннадія Труханова. Мова йде про майно, яке виявило «Слідство.Інфо» — трикімнатну квартиру в одній з розкішних лондонських новобудов у центрі міста, вартістю у п’ять мільйонів доларів.