Під час окупації Бучі Київської області російський військовий з Бурятії Гєоргій Раднатаров катував українця та імітував відрубання ноги сокирою. Офіс Генерального прокурора оголосив підозру російському військовому, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували окупанта.

Про це повідомляє «Слідства.Інфо».

25 березня 2022 року російський військовий Гєоргій Раднатаров брав участь в окупації міста Буча, що під Києвом. Служба безпеки України встановила, що Раднатаров разом з іншим солдатом знущався з українця.

За інформацією правоохоронців, Раднатаров з іншим військовим зранку зайшов до подвір’я приватного будинку в місті. Там Раднатаров знайшов власника, якого наказав зв’язати липкою стрічкою руки за спиною та одягнути на голову мішок. Після цього Раднатаров підвів до стіни чоловіка, перезарядив автомат, приставив зброю до потилиці та пригрозив розстрілом. Далі Раднатаров зняв мішок з голови чоловіка та двічі вдарив його у груди.

Впродовж години беззбройного українця окупанти тримали під наглядом в будинку коло стіни, поки Раднатаров не наказав потерпілому вийти на вулицю та підійти до броньованого військового автомобіля. Цивільного змусили виставити праву ногу на машину, щоб, як сказав Раднатаров, ампутувати її сокирою. Російськмй військовий замахнувся сокирою й зімітував удар по нозі, відвівши в останній момент сокиру від ноги чоловіка. 

Під час вторгнення у Бучу Раднатаров виконував обовʼязки командира розвідувальної роти 37-ї окремої мотострілецької бригади.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського військового за сторінками у соцмережах.

25-річний Гєоргій Раднатаров народився в Бурятії. Окупант одружений. 

Раднатаров, попри скоєні воєнні злочини, не закрив свої сторінки у соціальних мережах та залишав усі фото у військовій формі.

Останній допис Раднатарова у «ВКонтакті» датується листопадом 2023 року, тобто, скоріш за все, військовий досі живий. Він зараз публікує фотографії з цивільного життя разом зі своєю дружиною. 

За минулі роки Раднатаров має багато фотографій у військовій формі та з символікою російської розвідки. Ну, і звичайно у нього є фотографії з символікою так званої СВО.

Чоловік живе розвідкою, про що свідчать численні дописи на його сторінці, пов’язані з орієнтуванням на чужій місцевості, умінням виживати в складних умовах тощо.

Раднатарова підозрюють в жорстокому поводженні з цивільними (частина 1 статті 438 КК України). У разі затримання російському військовому загрожує 12 років за ґратами.

Гєоргій не єдиний військовий у сім’ї, він мав 34-річного брата Зорігто. Його призвали у армію після інституту, далі він служив в ОМОНі й брав участь у агресії проти України у лавах російського спецпідрозділу. У перші місяці повномасштабного вторгнення окупанта вбили. Його поховали у серпні 2022 року. 

За скоєні злочини Гєоргію Раднатарову загрожує позбавлення волі строком до 12 років (стаття 438 КК України).

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Читайте також: «Весело, але якось малувато»: хто коригував ракетний удар по Запоріжжю, внаслідок якого обвалився цілий під’їзд багатоповерхівки