Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили додаткову підозру двом патрульним поліцейським, які стріляли у п’ятирічного хлопчика.

Про це повідомляють у пресслужбі ДБР.

Як ідеться у повідомленні, на підставі додаткових доказів слідчі повідомили поліцейським додаткову підозру за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу, (Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї).

Раніше поліцейським повідомили про підозру в скоєнні злочину за частиною 2 статті 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та статтею 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

До суду скерували клопотання щодо обрання їм запобіжного заходу — тримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення вини, поліцейським загрожує позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 31 травня до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні доставили хлопчика з тяжкою відкритою проникаючою черепно-мозковою травмою.

Слідство встановило, що того ж дня близько 13:00 двоє поліцейських Переяслав-Хмельницького відділу Нацполіції разом з іншими особами відпочивали та вживали алкогольні напої на подвір’ї приватного сектору в Переяславі-Хмельницькому.

Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти у металеві банки й інші предмети з вогнепальної зброї. Згодом, орієнтовно о 15:30, поліцейські разом з товаришами влучили в п’ятирічного хлопчика.

Як повідомив 24 канал, хлопчик помер у лікарні.