У місті Василівка Запорізької області два військовослужбовці РФ з особливою жорстокістю катували місцеве населення: підключали дроти з електрострумом до кінчиків пальців, виливали на шкіру хімічні реактиви, вставляли голки під нігті. Про це довідалися слідчі прокуратури, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цих окупантів.

Наприкінці грудня українські правоохоронці повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни військовослужбовцю Махачкалинського ОМОНу Управління Росгвардії у Республіці Дагестан Азамату Хасбулатову з позивним «105» та солдату цього ж підрозділу Саіду Гусейнову із позивним «320».

У березні російські військові окупували місто Василівка, що на Запоріжжі, й на чолі з 31-річним Азаматом Хасбулатовим, якого призначили заступником військового коменданта окупаційної адміністрації, полювали на місцевих патріотів, журналістів, посадовців й катували їх з особливою жорстокістю.

Правоохоронці встановили, що 26 березня окупанти, серед яких був і Саід Гусейнов заступник Хасбулатова, викрали старосту села Верхня Криниця і ще трьох чоловіків. Людей привезли у захоплене приміщення Васильківського райуправління поліції, у якому тримали кілька днів.

Російські військові вставляли цивільним під нігті голки, виливали на шкіру українців різні хімічні реактиви, а також підключали дроти до кінчиків пальців і пускали електрострум. Під час таких допитів окупанти погрожували полоненим вбити їхніх рідних, якщо ті не погодяться співпрацювати з окупаційною владою та не розкажуть про місцевих патріотів.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російських військових за сторінками у соціальних мережах.

31-річний Азамат Хасбулатов — з села Казмааул Республіки Дагестан. Він — військовослужбовець Махачкалинського ОМОНу Управління Росгвардії.

На фото два чоловіка сидить на дивані

Азамат Хасбулатов (ліворуч)

Азамат Хасбулатов з відзнакою закінчив Санкт-Петербурзький військовий інститут військ національної гвардії РФ, чим дуже пишається, адже опублікував на своїй сторінці відео з місцевих новин: «С отличным окончанием вуза выпускников Азамата Хасбулатова и Руслана Омарова лично поздравил президент России Владимир Путин».

 

Чоловік обачно видалив усі фотографії зі своєї сторінки, однак це не завадило журналістам знайти світлини, на яких він позує зі спортивними нагородами.

На фото два чоловіки - ліворуч чоловік у білій спортивній формі з червоним поясом. Він тримає великий кубок золотого кольору

Азамат Хасбулатов (ліворуч)

У соцмережі Хасбулатова чимало дописів про бокс, тренування та єдиноборства. Окупант у 2013 році навіть публікує фото українського боксера Віталія Кличка, а вже у 2022-му поїде в Україну жорстоко катувати мирне населення.

На фото Володимир Кличко у костюмі з синьою сорочкою, тримає руки складеними біля обличчя

Скрін зі сторінки Азамата Хасбулатова

Азамат Хасбулатов з’являється онлайн у соцмережі, однак наразі невідомо, чи повернувся він в Росію.

Другий окупант, якого Хасбулатов призначив своїм заступником, — 33-річний Саід Гусейнов. Він також військовослужбовець Махачкалинського ОМОНу Управління Росгвардії. Гусейнов родом зі смт Мамедкала Республіки Дагестан.

На сторінці російського окупанта багато світлин з типового відпочинку — гулянки з друзями, риболовля, поїздки на природу.

Також журналісти знайшли у мережі фото Гусейнова у складі війська нацгвардії РФ, солдати якого вишикувалися на фоні великого портрета російського диктатора Владіміра Путіна.

Саід Гусейнов по центру в парадній формі з медалями

Матір Гусейнова — Індіра Магомєдова — відверта прихильниця так званої спеціальної військової операції. Жінка підтримує вбивство українців, про що свідчать її численні публікації в «Однокласниках»: «Давайте поддержим наших ребят, которые сейчас творят историю…».

Індіра Магомєдова пишається своїм сином-військовим, активно викладає в мережу фото з Гусейновим, лагідно коментуючи: «Мамин золотой».

Індіра Магомєдова навіть оприлюднила світлини Гусейнова на військовій техніці з російською загарбницькою символікою, зроблені вже під час окупації України.

Наразі сторінка Саіда Гусейнова активна, він постійно в мережі, однак невідомо, чи знаходиться окупант досі в Україні.