Керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони у 2023 році купив нове авто — BMW X5. У декларації посадовця вказано, що машина коштує 3,23 млн грн. Прокурор пояснив журналістам «Слідства.Інфо», що йому ця машина потрібна, щоб у разі небезпеки вивезти своїх рідних з міста. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

15 вересня 2023 року керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Дмитро Лавріненко повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані. Він на початку вересня придбав BMW X5 2022 року випуску. Автівка обійшлась прокурору в 3,23 млн грн. Чоловік купив її у приватного підприємства «Талисман». У  цього підприємства часто купують автівки представники державних органів.  

Журналісти надіслали запит до Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони, щоб дізнатися, звідки у Лавріненка кошти на дороге авто та навіщо воно йому саме зараз. 

Керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Дмитро Лавріненко / Фото з фейсбук-сторінки прокуратури

У відповіді на запит Лавріненко пояснив, що взяв кредит на 5 років, аби придбати авто. Частину коштів він заплатив одразу — 1,8 млн грн, а іншу частину — прокурор взяв у банку в кредит. 

«Придбання саме такого транспортного засобу здійснено з міркувань безпеки та забезпечення надійного підходу до можливого врятування життя дружини та малолітніх дітей Лавріненка під час повномасштабної війни, які вже залишили власну домівку на території Донецької області», — йдеться у запиті.

Відповідь прокуратури на запит журналістів «Слідства.Інфо»

У 2022 році Лавріненко задекларував, що має збереженими 55,7 тисяч доларів та 270 тисяч гривень. 

У 2016 році Лавріненко був очільником відділу Військової прокуратури сил антитерористичної операції до 2018 року. Потім він став військовим прокурором Військової прокуратури Донецького гарнізону військової прокуратури об’єднаних сил. У 2021 чоловік очолив Донецьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, звідки під час широкомасштабної війни перейшов на теперішню посаду очільника Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Читайте також: Матір судді з Одеси подарувала доньці 2,5 млн грн на квартиру у Туреччині. Серед засновників її компаній у YouControl вказані росіяни