Марія Горбань, Слідство.Інфо

Голову громадської організації “Історії життя” Світлану Михайлів обвинувачують у підробці документів про надання послуг психологічної реабілітації для 51 учасника війни на Донбасі та привласненні 255 тисяч гривень. Про це Слідству.Інфо стало відомо з ухвали Верховного суду.

У 2015 році Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників АТО уклала договір на 255 тисяч гривень з ГО “Історії життя”. Зі свого боку організація мала надати послуги з психологічної реабілітації 51 учаснику бойових дій, які постраждали на сході України. Наприкінці року голова організації Світлана Михайлів надала акт виконаних робіт і Держслужба ветеранів перерахувала на рахунок громадської організації всі обіцяні гроші.

Прокуратура почала розслідування і виявила, що голова ГО «Історії життя» Світлана Михайлів не надавала ніяких послуг з психологічної реабілітації, а просто привласнила собі 255 тисяч гривень. Це підтвердила судова експертиза. Відтак, якщо суд визнає Світлану Михайлів винною, їй загрожує до п’яти років в’язниці.

За даними YouControl, ГО “Історії життя” існує з 2015 року. Її керівниця Світлана Михайлів також очолює благодійний фонд “Доля нова” і згадується у львівських медіа як директорка реабілітаційного центру для наркозалежних.

(Головне фото: Цензор.НЕТ)