Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку декларацій голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала.  

Слідство.Інфо дізналося про це з листа НАЗК до Інституту розвитку регіональної преси.

Юристи ІРРП звернулися до Генпрокуратури України про вірогідне недостовірне декларування інформації Цигикалом. У деклараціях він не вказав житла, тому офіційно голова ДПрС разом з дружиною та двома доньками – безхатченки.

Генпрокуратура не захотіла відкривати провадження щодо декларацій Цигикала, тому відправила заяву до Військової прокуратури, яка й звернулася до НАЗК. Останні почали повну перевірку декларацій Цигикала за 2015-2016 роки, коли він очолював Департамент оперативної діяльності Адміністрації Держприкордонслужби України.

У 2016 році сім`я Цигикал отримала 894,5 тисяч гривень, з яких 647 тисяч витратила на купівлю автомобіля BMW X5 (2012 р.в.). Петро Цигикал володіє гаражем на 24 кв. м у селищі Таїрово Одеської області та автомобілем Toyota Sienna (2011 р.в.). Голова Держприкордонслужби також задекларував 475 тисяч гривень готівкою.

Петру Цигикалу за декларування недостовірної інформації загрожує штраф до 51 тисячі гривень або громадські роботи до 240 годин, або позбавлення волі до 2 років з позбавлення права займати схожі посади до 3 років.

Головне зображення – із сайту Держприкордонслужби.