Національне агентство з питань запобігання корупції завершило аналіз звітів політичних партій. Політсили прозвітували про майно, доходи й витрати. З майже 90 висновків НАЗК, 53 містять інформацію про порушення.

Про це агентство повідомляє на своєму сайті. 

Як ідеться в повідомленні, порушення стосуються подання фінансових звітів, а також надання або отримання внесків на підтримку партій. У НАЗК нагадують, що за це передбачена відповідальність за статтями 212-21 та 212-15 Адміністративного кодексу.

Зокрема, порушення виявили у звітах «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», «Народного фронту», «Опозиційного блоку», «Об’єднання «Самопоміч»,  «Радикальної партії Олега Ляшка», «Батьківщини», а також «Опозиційної платформи — За життя».  

У звітах усіх парламентських партій НАЗК виявило, що на їхню підтримку робили внески особи з непогашеним податковим боргом, а це заборонено законом. 

«У звітах «Радикальної партії Олега Ляшка» та «Опозиційної платформи — За життя» зафіксовані порушення порядку подання звіту партії. Зазначені порушення є підставою для складання адмінпротоколів», — сказала членкиня Національного агентства, координатор напряму запобігання політичній корупції Наталія Корчак.

Загалом за І квартал 2019 року до Національного агентства надійшли 267 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.