Депутат і власник телеканалів NewsOne та 112 Тарас Козак не декларував витрати на освіту дітей, які, ймовірно, навчалися у Швейцарії. 

Як з’ясувало Слідство.Інфо, син нардепа Роман навчався там в одному з найпрестижніших пансіонатів — Institut auf dem Rosenberg у місті Санкт-Галлен, а пізніше в інших навчальних закладах. Принаймні, про це свідчила його сторінка у Facebook. Рік навчання в пансіонаті Institut auf dem Rosenberg коштує в середньому 120 тисяч швейцарських франків, тобто більш ніж три мільйони гривень. Попри те, що Роман Козак всю інформацію про освіту із соцмереж видалив, Слідство.Інфо встигло злобити скріншот його сторінки. 

Не виключено, що й дочка нардепа Роксолана, як і брат, навчалася в тому ж швейцарському пансіонаті. Так чи йнак, Тарас Козак про навчання дітей у деклараціях не згадував.

Хоча якщо нардеп справді платив за їхню закордонну освіту, він мусив би це задекларувати. Адже, як пояснив Слідству.Інфо виконавчий директор «Антикорупційного штабу» Сергій Миткалик, всі витрати, які перевищують 250 прожиткових мінімумів (на сьогодні — близько 400 тисяч гривень), повинні декларуватися. У разі ж, якщо Тарас Козак вніс недостовірні дані, це може загрожувати йому адміністративною або навіть кримінальною відповідальністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не задекларував депутат і власник NewsOne та 112 Тарас Козак