Уряд схвалив призначення голови Київської облдержадміністрації. Як повідомляє Liga.Net, ним став Олександр Терещук, який раніше працював першим заступником голови Одеської облдержадміністрації.

Ім’я Олександра Терещука стало відомим після Революції Гідності, коли він очолював Управління МВС України у Волинській області. Тоді міліція активно переслідувала євромайданівців. Терещук також очолював Управління МВС у Києві, але був люстрований 5 червня 2015 року. Через місяць був поновлений на посаді указом Петра Порошенка і пропрацював до 14 грудня 2015 року. На посаді першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Терещук працював із 2017 року.

Терещук – власник численної елітної нерухомості. У його декларації вказані три квартири та триповерховерховий будинок під Києвом, будинок з підсобними приміщеннями площею майже 800 квадратних метрів на Черкащині та недобудований маєток поблизу Дніпра під Києвом. Також новий голова Київської ОДА із дружиною володіють двома позашляховиками Audi Q7 2012 року та Volkswagen Tiguan 2012 року, барокамерою вартістю понад 850 тисяч гривень і зберігають готівкою 46 тисяч доларів, про що раніше також писало Слідство.Інфо.

Недобудований маєток Терещука у Процові під Києвом
Фото: Слідство.Інфо, Громадське телебачення

Окрему увагу журналістів привертала і донька Олександра Терещука Оксана Сорочинська. За інформацією “Наших грошей”, Морський торговельний порт “Южний” замовив у її компанії систему відеонагляду за 64 мільйони гривень з можливою переплатою за обладнання у розмірі понад півмільйона гривень.