Детективи НАБУ допитають народного депутата від БПП Сергія Беренка у справі Олександра Онищенка за матеріалами розслідування Слідства.Інфо. Про це повідомила прес-служба партії.

Сергій Березенко – не перший, кого Національне антикорупційне бюро викликало на допит за справою Олександра Онищенка. Вчора також стало відомо, що на допит піде  ще один депутат від БПП, найближчий соратник президента Ігор Кононенко.

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження за фактом підкупу народних депутатів після розслідування Слідства.Інфо “Клуб книголюбів”. У матеріалі йдеться про те, як соратники Петра Порошенка домовлялися про купівлю посад та голосів для ухвалення вигідних для президентської партії рішень. Так званим посередником між соратниками Порошенка та Юлією Тимошенко був Олександр Онищенко, який домовлявся про купівлю голосів та розрахунок.

Сам Березенко вже назвав обвинувачення у справі “фальшивими”.

“Я домовився зі слідчим НАБУ на п’ятницю. І в 12 годині прибуду до бюро, для того щоб дати свідчення по тій справі за фальшивими обвинуваченнями депутата-втікача Онищенка. Все, що від мене залежить, аби допомогти слідству, я зроблю”, – сказав він.

Слідство.Інфо також повідомляло, що НАБУ отримало доступ до номера телефону нардепа Олександра Онищенка. Йдеться про період від січня 2015 до грудня 2016 року. Детективи бюро зможуть перевірити з’єднання, дату, час, тривалість дзвінків, місцеперебування абонентів. За версією слідства, Онищенко міг використовувати цей номер телефону для політичних перемовин та домовленостей.

За матеріалами фільму Слідства.Інфо про таємні домовленості українських політиків “Клуб книголюбів” у травні 2018 року журналісти написали заяву про злочин та прийшли на допит до НАБУ у справі Онищенка. Також Слідство.Інфо передало детективам НАБУ флеш-накопичувач з аудіо-записом розмови з Онищенком у 2016 році та фотознімками переписки, які журналісти зробили з його телефону.

Головне фото – Капітал.