Національне антикорупційне бюро України надіслало Олександру Онищенку повістку з викликом на допит. Нардепа-втікача очікуватимуть в бюро 26 липня. 

Про це прес-служба НАБУ повідомила на своєму сайті.

Журналісти Слідства.Інфо у травні цього року оприлюднили переписку Онищенка з соратниками президента Порошенка. У листуванні Онищенко виступив посередником між Петром Порошенком і Юлією Тимошенко, зокрема від допомагав президентській фракції докуповувати голоси фракції “Батьківщина” для важливих кадрових призначень чи голосування законопроектів. Копії переписки політиків детективам бюро Слідство.Інфо передало в НАБУ.

Нардеп-втікач Олександр Онищенко наразі переховується від слідства за кордоном. В Україні його підозрюють у створенні злочинної організації і заволодінні коштами від реалізації природного газу, ймовірно, він причетний до схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами в межах договорів із ПАТ “Укргазвидобування”. Загалом компанії Онищенка завдали державі збитків у понад 740 млн грн. Однак, свою причетність до оборудки Онищенко заперечує, а порушену проти нього справу вважає замовною з з метою відібрати його бізнес.

Два роки тому, влітку 2016 року, Парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. Наразі він перебуває в національному розшуку.

Минулого року суд дав дозвіл на заочний судовий процес щодо Олександра Онищенка та ще чотирьох фігурантів. Водночас іспанський суд розпочав процедуру екстрадиції розшукуваного нардепа Онищенка.

Підготувала Марина Животкова