У сина народного депутата Антона Кіссе провели обшуки детективи Національного антикорупційного бюро.

Про це “Слідству.Інфо” повідомили власні джерела.

За наданою інформацією, обшуки проводили 13 листопада в автомобілі його сина Максима Кіссе. Родич народного обранця підтвердив “Слідству.Інфо”, що його справді обшукували детективи антикорупційного бюро.

Мені не повідомили конкретно в межах якого провадження. Попросили надати особисті документи та телефон, а я з розумінням поставився до процесу”, — розповів Максим Кіссе журналістам. 

Максим Кіссе, син народного депутата Антона Кіссе/ФОТО зі сторінки у Facebook Максима Кіссе

Також на своїй сторінці у Facebook Максим Кіссе опублікував відео, у якому розповів про обшуки детективами антикорупційного бюро. “Я надав усе, що їм було потрібно, вони все проглянули, і на цих дружніх позитивних стосунках ми і розійшлись”, — сказав Кіссе.

Також, у пресслужбі Національного антикорупційного бюро підтвердили “Слідству.Інфо”, що справді обшукували автівку одного з близьких родичів чинних нардепів. Утім, утрималися від оприлюднення прізвищ і деталей провадження. 

“Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП провели обшук в авітівці близького родича одного з чинних народних депутатів. Слідча дія санкціонована, проведена в межах розслідування фактів пропозиції неправомірної вигоди співробітникам центральних органів державної влади. Затримання за результатами обшуку не здійснювалося”, — повідомили у НАБУ.

Батько Максима Кіссе Антон є народним депутатом четвертого, сьомого, восьмого та дев’ятого скликань Верховної Ради як самовисуванець. Також обирався до Одеської обласної ради як член партій “Наш край” та “Партія регіонів”. За інформацією “Чесно”, у 2014 році Кіссе голосував за диктаторські закони 16 січня та неодноразово був спійманий на “кнопкодавстві”. 

Окрім цього, Антон Кіссе фігурував у кількох журналістських розслідуваннях. Зокрема, як повідомляли журналісти Bihus.Info, Антон Кіссе як нардеп отримував компенсації за оренду житла в Києві — попри те, що його дружина з 2014-го року володіє квартирою в столиці площею понад 100 квадратних метрів. Утім, нардеп не задекларував отримання компенсації та майже півмільйона гривень доходу від здачі житла в оренду.