Державне бюро розслідувань почало розслідування щодо ймовірної причетності працівників поліції до шахрайства з нерухомістю за фактами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні Слідства.Інфо «Місто вкрадених квартир».

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У фільмі йдеться про ймовірну причетність до квартирних афер двох посадовців київської поліції — Олександра Білика та Михайла Швалюка.

Заступник начальника одного з відділів київської поліції Олександр Білик був присутнім під час силових захоплень житла киян та, за словами потерпілих, вимагав у них гроші. Попри те, що Білика звільнили з поліції на початку 2016 року, він поновився через суд, а згодом став заступником начальника одного з відділів, який займається розслідуваннями особливо тяжких злочинів. Водночас він продовжував зідзвонюватися з представниками так званої «інвестиційної компанії», ймовірно причетної до квартирних шахрайств.

А посадовець карного розшуку столичної поліції Михайло Швалюк, як з’ясували журналісти Слідства.Інфо, системно контактував з членом групи, яка з великим розмахом займалася квартирними аферами в Києві.

Як зазначають у ДБР, такі дії правоохоронців можуть бути кваліфіковані як зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Місто вкрадених квартир»: як поліція допомагає відбирати житло в киян