Відома мексиканська фехтувальниця Паола Плієго вирішила виступати за Узбекистан і вже отримала громадянство країни, повідомляє OCCRP з посиланням на  сайт ESPN.

У Twitter 24-річна спортсменка написала, що розчарувалася в корупції Олімпійського комітету Мексики та вирішила виступати за Узбекистан. Плієґо представлятиме цю країну вже незабаром — на чемпіонаті світу в Будапешті з 15-го по 23 липня, а також на Олімпійських іграх-2020 в Токіо. 

За три дні до початку Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро Олімпійський комітет Мексики звинуватив Плієґо у вживанні допінгу й відсторонив від участі в змаганнях. За місяць стало відомо, що обвинувачення не підтвердилися. 

Паола Плієґо — двократна чемпіонка світу серед юніорів (2013-2014 років). 

У рейтингу сприйняття корупції країн світу Transparency International Узбекистан займає 162 місце, тоді як Мексика — 144-те (за підсумками 2018 року Україна на 126-му місці). 

Сторінка Пліеґо на сайті Міжнародної федерації фехтування. Фото — fie.org

Що стосується України, то як торік повідомляв міністр молоді та спорту Ігор Жданов, за весь час незалежності з України виїхали та стали громадянами інших країн загалом 140 спортсменів. З них 48 взяли громадянство Росії, 25 — Азербайджану, 12 — США тощо. Громадянами Узбекистану стали троє українських спортсменів.