У п’ятницю, 13 квітня, співробітники поліції і прокуратури провели обшуки в Національному медичному університеті імені Богомольця. Як повідомили Слідству.Інфо власні джерела в університеті, до обшуків в різних приміщеннях навчального закладу було залучено близько 25 правоохоронців: “Там і прокуратура, і поліція була. Зайшли в ректорат, в іноземному деканаті щось вилучали”.

Поліція, за даними Слідства.Інфо, розслідує щонайменше шість кримінальних проваджень, в яких фігурують посадовці університету. Йдеться, зокрема, про розтрату 73 мільйонів гривень та підробку документів. Нещодавно Міністерство охорони здоров’я вирішило достроково розірвати контракт із ректором НМУ Катериною Амосовою. А відсьогодні Амосова звільнена за невиконання умов контракту. Серед причин в МОЗ зазначали й про серйозні фінансові зловживання в університеті.

У прокуратурі міста Києва редакції Слідства.Інфо підтвердили інформацію про обшуки в медуніверситеті Богомольця, однак деталей справи не розповіли. Водночас джерела в навчальному закладі розповіли, що правоохоронці працювали загалом півдня і вилучили документи з бухгалтерії.

Головне зображення – Львівські новини.