Міський голова Дніпра Борис Філатов придбав мотоцикл HARLEY-DAVIDSON CVOSE STREET GLIDE 2010 року випуску у лютому 2023-го. Його вартість 450 тисяч гривень. Цю покупку посадовець вказав у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані. 

Журналісти «Слідства.Інфо» під час телефонної розмови запитали у Бориса Філатова, чому він вирішив придбати цей мотоцикл саме під час великої війни.

«У мене виникла така потреба, тому що я працюю 24/7 під ракетними обстрілами. Я можу зробити собі подарунок чи ні?», — відповів Філатов. Крім того, міський голова нагадав, що всі знають про його досвід з мотоциклами: «Я проїхав мотоциклом 63 країни, двічі — Сполучені Штати Америки від узбережжя до узбережжя. У своєму минулому житті доїхав до Саудівської Аравії». 

У видатках про суттєві зміни в майновому стані Філатов також вказує дарування 7 мільйонів гривень у липні 2023 року. У телефонній розмові діяч зазначає, що гроші дав своїй доньці. 

«Я прийшов з бізнесу, я задекларував мільйон доларів чи більше. У 2009 році я офіційно був доларовим мільйонером, доки не прийшов на цю кляту посаду», — пояснює чиновник.

Також у видатках зазначена благодійна допомога військовій частині А4698 у розмірі 246 121 гривня і повернення надбавок та премій в бюджет Дніпровської територіальної громади за майже півтора року війни на суму 724 945 гривень. 

Філатов поділився з журналістами планами на майбутнє: «Після того, як закінчиться війна, я просто хочу закінчити свою роботу, сісти та поїхати навколо світу, куди очі дивляться. Я зібрав би всі свої речі, сів на мотоцикл HARLEY і поїхав, щоб не бачити цей кошмар. І цих запитань, і всього іншого. Що ти не зробив би, ти все одно будеш поганим». 

Читайте також: Суддя з Черкас став власником найдорожчої автівки серед колег у 2023 році