Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя залишила без розгляду повідомлення про втручання в діяльність судді Окружного адміністративного суду Києва Євгена Аблова. Суддя поскаржився на допис Уляни Супрун у Facebook. Про це йдеться в рішенні ВРП.  

«Вища рада правосуддя роз’яснила Євгену Аблову різницю між тиском та критикою», — написала виконувачка обов’язків міністра.

Причиною відмови в розгляді скарги у Вищій раді правосуддя назвали «відсутність підстав». Також член Вищої ради правосуддя Микола Худик окремо надав висновок щодо повідомлення Аблова, роз’яснивши причини відмови. Він, зокрема, зазначив, що допис, який Уляна Супрун опублікувала в грудні 2018 року, не є тиском, а є «лише вираженням особистої думки».

«Загальновідомо, що соціальна мережа Facebook створена для вільного обсягу думками різних громадян, вона не є засобом масової інформації», — додав він.

На початку січня суддя Аблов поскаржився на тиск з боку Уляни Супрун Вищій раді правосуддя. Тиском він назвав допис урядовиці у Facebook — Супрун прокоментувала ухвалу судді Аблова про поновлення на посаді ректорки НМУ Богомольця Катерини Амосової. Зокрема, Супрун згадала, що Аблов раніше зобов’язав «беркутівців» розігнати учасників Революції Гідності, а також фігурує в розслідування НАБУ щодо незаконного збагачення.