Марія Горбань, Слідство.Інфо

Олег Михайлик розповів про деталі закритої зустрічі з генпрокурором Юрієм Луценком, яка відбулася торік у листопаді. Під час розмови Луценко сказав, що не має доказів причетності Труханова до замаху на активіста.

Про це Олег Михайлик розповів під час пресконференції в Одесі. 

«Генпрокурор сказав, що знає, що Труханов — бандит і може навіть має стосунок до цього замаху, але в нього немає фактів для відкриття кримінального провадження і подальшого розслідування», — сказав він.

Також генпрокурор начебто розповів, що має записи телефонних розмов, які підтверджують вину підозрюваних у скоєнні замаху на активіста.

«Він заявив, що в нього є телефонні записи Галантерника (одеський бізнесмен, пов’язаний з міською владою, — ред.) і підозрюваного Торніке Герасіна, який начебто є великим кримінальним авторитетом в Одесі. Він заявив, що на цих записах обговорювалося моє вбивство. І де ці записи зараз? Я їх не бачив», — сказав Михайлик.

Водночас адвокат Михайлика Вадим Оксюта вважає, що підозрювані в нападі на активіста не причетні до злочину:

«Вони обгорнули це в цукерку, щоб просто призначити винних. Однак, ці люди, за всіма моїми даними, доказами, які є, ніяк не причетні до злочину».

За словами Михайлика, генпрокурора не цікавило розслідування, а «лише якісь особисті мотиви, які й розвалили цю справу». Луценко також нібито намагався переконати його не робити операцію з видалення кулі за кордоном. Генпрокурор пропонував провести операцію в Києві, адже це мало допомогти закінчити розслідування.

«Генпрокурор заявив, що в нього є «особливий мікроскоп». Що він гляне в цей «особливий мікроскоп» на кулю, і наступного дня матиме докази причетності цих підозрюваних у замаху на мене», — розповів Михайлик. 

«Генпрокурор заявив, що в нього є «особливий мікроскоп». Що він гляне в цей «особливий мікроскоп» на кулю, і наступного дня матиме докази причетності цих підозрюваних у замаху на мене», — сказав Олег Михайлик. На фото — генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання Кабміну, в Києві, 27 березня 2019 року. Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Як повідомляло Слідство.Інфо, нещодавно справу про замах на Олега Михайлика повернули одеській поліції. Раніше провадження розслідувало Головне управління Нацполіції. Провадження передали до Києва саме для забезпечення якісного розслідування. Однак нещодавно його знову віддали до Одеси.

Олег Михайлик відомий боротьбою проти незаконних забудов на морському узбережжі та критикою діяльності міського голови Одеси Геннадія Труханова. Напад на громадського діяча стався ввечері 22 вересня минулого року. Йому прострелили груди в ста метрах від будівлі обласної поліції. Куля пробила руку, роздробила ребро й порвала артерію. Олег Михайлик переніс клінічну смерть, утім, попри важкі травми, вижив. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Замах на Михайлика: що не так з офіційною версією

Слідство.Інфо з власних джерел отримало інформацію про те, де був стрілок у момент замаху на Михайлика. Редакція проаналізувала документ і зіставила місце перебування нападника з місцями розташування офіційних підозрюваних у той вечір. Журналісти знайшли документи, які піддають сумніву версію офіційного слідства.

Одеський активіст і політик Олег Михайлик. Фото — Facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Замах на Михайлика: стало відомо, звідки стріляли