Правоохоронці вважають, що до розстрілу дитини депутата В’ячеслава Соболєва, причетні дві особи віком 18 і 19 років. 

Про це під час брифінгу сьогодні, 2 грудня, повідомив голова столичної поліції Андрій Крищенко.

Також він додав, що наразі поліція відпрацьовує версію щодо економічної діяльності батька дитини, бізнесмена і депутата Київради В’ячеслава Соболєва. “Основна з версій — фінансово-господарська діяльність протягом років”, — сказав Крищенко. 

Щодо зброї у поліції повідомили, що стріляли з карабіна калібру 7,62 мм.

Крім того, очільник київської поліції розповів, що стріляли в машину Соболєва не з машини, як спершу повідомлялося, а з будинку.

Нагадаємо, що напередодні близько 17 години невідомий розстріляв чорний Range Rover, внаслідок чого загинула трирічна дитина. Як заявили в поліції, “цілилися в громадянина С.”, а влучили в хлопчика: “Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Убивство Шеремета можуть розкрити найближчим часом — генпрокурор

Напад стався у середмісті столиці. Дитина померла дорогою до лікарні.

Пізніше сам В’ячеслав Соболєв підтвердив ЗМІ інформацію про те, що трагедія сталася в його сім’ї. Про це він сказав телефоном “ТСН”.

Сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що затримали ймовірних злочинців.

Як довідалося “Слідство.Інфо”, автомобіль Range Rover, у якому вбили трирічного сина Соболєва, належить фірмі, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо фінансування тероризму на Донбасі.

Утім, під час брифінгу Крищенко зауважив, що станом на тепер поліція не перевіряє інформації щодо ймовірної причетності Соболєва до співпраці з “ДНР”.

В’ячеслав Соболєв є депутатом Київської обласної ради, нині він входить у фракцію “Солідарність”. Також на його сім’ю зареєстрована низка компаній. Також у різні часи перебував на топових державних посадах. Зокрема, він працював в РНБО та очолював компанію зі структури “НАК Нафтогаз України”.