Міністр доходів і зборів часів Януковича Олександр Клименко вважає бандитизмом те, що його майно арештували та передали у керівництво Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це йдеться у фільмі Слідства.Інфо “Генеральна домовленість”, презентованому 9 червня.

Это идёт просто бандитизм. Бандитизм, в который сегодня все верят… И сегодня та же  АРМА, управитель… это государственное рейдерство”, – сказав Олександр Клименко у скайп- інтерв’ю Слідству.Інфо.

Восени 2017-го  АРМА отримала у керування активи, пов’язані з  Клименком, а саме – кілька поверхів у торговельно-розважальному центрі “Гулівер”, квартири у центрі Києва та величезний недобудований будинок у передмісті. Також автомобілі, частину з яких уже встигли продати.

Журналісти Слідства.Інфо відвідали недобудодований будинок у Козині, який арештувала АРМА як майно, пов’язане з Клименком. Його масштаби вражають.

 

Проте Клименко каже, що це не його будинок. І взагалі на детальні питання щодо майна відповідає неохоче.

Я вообще считаю, что главным состоянием человека является он сам. Поэтому я оцениваю себя достаточно высоко и считаю бесценным”, – додає міністр-втікач, який вже чотири роки живе у Росії.

Тим не менше, захист Клименка зробив 36 спроб через суд перешкодити АРМА управляти майном, пов’язаним з екс-міністром. У березні одна з таких спроб увінчалася успіхом – Окружний адмінсуд  залишив без змін ухвалу та заборонив Агенції керувати арештованими активами. Зараз Агенція оскаржує це рішення суду.

У лютому 2014 року Олександр Клименко прорвався через український кордон та оселився у Росії. Невдовзі органи прокуратури розпочали одразу кілька кримінальних проваджень щодо колишнього міністра. У межах цих проваджень майно Клименка було арештоване та передане у керування АРМА.