Перший проректор НМУ ім. Богомольця Юрій Цехмістер видав указ, яким хоче розірвати усі угоди в. о. ректора Юрія Кучина від 15 серпня 2018 року. Кучина виконуючим обов’язки медичного вишу призначило міністерство охорони здоров’я замість звільненої Катерини Амосової. Саме Кучин підписував угоди з цьогорічними першокурсниками вузу. А, отже, указ проректора може позбавити статусу студента майже 1.5 тис. першокурсників.

Слідство. Інфо дізналося про це з офіційної сторінки МОЗ у Facebook. У лютому цього року МОЗ відсторонило ректорку медуніверситету Богомольця Катерину Амосову на час проведення службового розслідування щодо зриву іспиту “КРОК” для студентів спеціальності “стоматологія”.

Невдовзі замість прихильника Амосової в. о. ректора Юрія Цехмістра МОЗ призначило виконуючим обов’язки Юрія Кучина. Кучин пропрацював на посаді два тижні. А вчора Окружний адмінсуд Києва зупинив дію наказу МОЗ про призначення Кучина.

За словами МОЗ, такими заявами незаконне керівництво медвишу, наближене до Катерини Амосової, зокрема Ярослав Цехмістер, Володимир Мішалов і Олександр Никитюк, намагаються зірвати навчальний процес.

Вночі з 5 на 6 вересня перший проректор Цехмістер видав указ, яким також хотів розірвати усі угоди (договори), підписані Юрієм Кучиним, за період з 15 вересня 2018 року по 5 вересня 2018 року (указ видавали настільки поспіхом, тому допустили помилки у датах).  До них належать угоди зі студентами-першокурсниками контрактної форми навчання, а це майже 1,5 тисячі осіб. Також, за наказом Цехмістера, аналогічні договори припиняються і з кількома десятками викладачів.

Водночас правоохоронці розслідують п’ять кримінальних проваджень про розтрату 73 млн бюджетних коштів, у яких також фігурує прізвище Амосової, Никитюка та Цехмістера.

Головне фото – НМУ ім. Богомольця.