Національний інститут раку закупив медичне обладнання на 32 мільйони гривень. Переможця обрали з двох фірм, які мають спільну засновницю. До того ж, один зі співзасновників компанії, що перемогла в тендері, ймовірно, має родича в керівництві Інституту. 

Національний інститут раку купив три комплекти автоматизованої системи приготування протипухлинних препаратів за 32 мільйони гривень. Участь в конкурсі взяли дві фірми — «Медтехника — Кривий ріг» та «Онкосем Україна». Вони пов’язані спільною співзасновницею — Тамілою Тарасенко з Дніпра. Сергій Миткалик, виконавчий директор «Антикорупційного штабу» прокоментував Слідству.Інфо, що це грубе порушення Закону про публічні закупівлі й замовник зобов’язаний був відхилити таких учасників. 

Фірма-переможниця «Онкосем Україна» існує всього 11 місяців. Частка в компанії належить Віталію Нікітіну. Керував нею донедавна, ймовірно, його син, Дмитро Нікітін, який працює в Інституті раку заступником директора з загальних питань. У розмові зі Слідством.Інфо Дмитро Нікітін заперечив, що серед співзасновників фірми «Онкосем Україна» є його батько, однак на питання, чи сам працював там, не відповів. 

Згідно з рішенням директора Інституту раку Олени Колісник, Дмитро Нікітін став керівником новоствореної Комісії з питань супроводу публічних закупівель з вересня 2019 року. У розпорядженні Слідства.Інфо є відповідні документи. Але сам Нікітін заперечив журналістам, що є головою комісії.

Нікітін став керівником новоствореної Комісії з питань супроводу публічних закупівель з вересня 2019 року. У розпорядженні Слідства.Інфо є відповідні документи

Саме Комісія з питань супроводу публічних закупівель передає дані Тендерному комітету, зокрема, про те, які саме ліки чи обладнання необхідно закупити інституту.