Внутрішній аудит Національного інституту раку виявив, що обладнання вартістю в понад 30 мільйонів гривень багато років лежить на складах. 

Про це йдеться у матеріалі “Слідства.Інфо” “Обладнання за 30 мільйонів: Чому в інституті раку роками не запускають апарат для онкохворих”

Ідеться про лінійний прискорювач, який використовують у променевій терапії. Інститут купив його ще в 2011 році, але й дотепер його навіть не розпакували. 

Променева терапія застосовується для лікування онкохворих. Процедури покликані знищити онкоклітини, таким чином запобігаючи розвитку пухлини. 

Апарат для опромінення/ФОТО Національний інститут раку

З двох апаратів, які є в інституті, сьогодні функціонує лише один. Тим часом, в медичному закладі вишиковуються черги з пацієнтів на місяць вперед. 

Зазначимо, що протягом року в інституті раку проходить терапію до тисячі пацієнтів. Медзаклад міг би лікувати удвічі більше людей, якби запустив ще один лінійний прискорювач. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Інститут раку закупив обладнання на 32 мільйони в рідної фірми

Важливий апарат не можуть запустити в роботу через те, що для нього не обладнали спеціальне приміщення. Будівництво об’єкту для проведення процедур не забезпечило керівництво закладу і спеціальне підприємство “Державний Будівельний Центр МОЗ України”. Ця державна компанія перебрала на себе повноваження інституту розпоряджатися коштами на будівництво з 2016-го року.