Василь Арович, для Слідства.Інфо

Генеральна прокуратура пропонувала екс-міністру енергетики та вугільної промисловості часів Януковича Едуарду Ставицькому угоду зі слідством. Щоб уникнути позбавлення волі (або сісти за грати на менший термін), екс-міністр мав заплатити частину державних збитків та вказати на головних злочинців організації Януковича. Все знайдене майно міністра-втікача конфіскували б. Про це Юрій Луценко повідомив 1 листопада у Львові.

“Я справді зацікавлений у встановленні угоди зі Ставицьким. Бо кількість томів по його справі вже перевалила за тисячу. Якщо завтра справу передадуть до суду, і обвинувачений буде читати том в день, це займе три роки”, – заявив Юрій Луценко кореспонденту Слідства.Інфо.

Раніше Слідство.Інфо оприлюднило фільм “Генеральна домовленість”, в якому заступники генпрокурора Луценка Анжела Стрижевська та Євген Єнін таємно зустрічаються із екс-міністром часів Януковича Едуардом Ставицьким в Ізраїлі. На аудіозаписі вони обговорюють деталі кримінальної справи проти Ставицького та намагаються досягти домовленості про зміну статті, за якою порушене кримінальне провадження.

Луценко підтвердив факт зустрічі своїх заступників із Едуардом Ставицьким і назвав її “повністю законною”.

“Службова перевірка, яка була проведена через факт цієї зустрічі, показала її абсолютну законність”, – пояснив він.

На думку генпрокурора, автором аудіозапису, який опинився у журналістів, є сам Ставицький. Зі слів Луценка, екс-міністр “вирізав три хвилини із півторагодинної розмови та спробував дискредитувати сам факт зустрічі”.