Голову Дружківського міськсуду Донецької області Геннадія Молібогу знову відсторонили у зв’язку з кримінальним провадженням НАБУ. Про це повідомляє сайт Вищої ради правосуддя.

Геннадія Молібогу підозрюють “у отриманні неправомірної вигоди під час виконання службових обов’язків”. За версією слідства, суддя діяв у змові з адвокатом Ігорем Сєріковим, який виконував роль посередника. Слідство тривало з листопада 2017 року, а у грудні того ж року Молібозі оголосили підозру і затримали. Детективи нібито зафіксували два факти отримання хабарів Молібогою – розміром п’ять і вісім тисяч гривень.

Також, під час обшуку в нього вдома знайшли 13 650 доларів, 19 тисяч гривень і 30 тисяч російських рублів готівкою. Окремо детективи НАБУ також проводять досудове розслідування за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації, повідомляє Слово і Діло. За версією слідства, Молібога не вказав у деклараціях користування автомобілем Audi Q7, а також “набув у власність активи в значному розмірі, законність набуття яких не підтверджена”.

Одразу після затримання судді Вища рада правосуддя вперше відсторонила його від виконання обов’язків до лютого 2018-го. Згодом термін відсторонення ВРП кілька разів продовжувала, однак у травні Молібога повернувся на роботу і, попри провадження, пропрацював головою суду до листопада.

(Головне фото: Геннадій Молібога, Слово і Діло)