Працівники Шевченківського райсуду Києва 21 січня обрали головою суду Євгена Мартинова. Раніше він брав участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду, однак тоді його ветували члени Громадської ради міжнародних експертів. Зокрема, через ухвалені ним рішення щодо обвинувачених у побитті активістів Євромайдану.

Про обрання Мартинова головою суду “Слідство.Інфо” дізналося зі сторінки установи у Facebook.

У січні 2019 року Євген Мартинов припинив свою участь у конкурсі до Вищого антикорупційного суду. У міжнародних експертів були запитання до декларацій судді та ухвалених ним рішень. Так, у грудні 2017 року Мартинов відпустив під домашній арешт обвинувачених у замаху на вбивство майданівців, а у 2019-му — ексголову СБУ Києва часів Януковича Олександра Щеголєва, який керував розгоном активістів Євромайдану.

У своїх деклараціях за 2011-2017 роки Мартинов не вказав жодної нерухомості. А за 2015 рік задекларував автомобіль Nissan Note, яким володіє з дружиною з 2006 року. Проте у паперових деклараціях за 2011-ий та 2012 роки про цю автівку Мартинов не згадував. 

Також, як розповідало “Слідство.Інфо”, дружина Мартинова в серпні 2016 року придбала земельну ділянку в Київській області. А вже за декілька місяців уклала зі своєю матір’ю договір про право її забудови. Такі дії можуть свідчити про спробу уникнути декларування будівництва.

Як розповідало раніше “Слідство.Інфо”, у грудні 2019-го патрульні поліцейські спіймали суддю Шостого апеляційного адміністративного суду Костянтина Бабенка, який керував авто в нетверезому стані.