Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде під час зустрічі з колегами в Києві підняла питання щодо української компанії, яка ошукує людей по всьому світу, пропонуючи інвестувати в криптовалюту. Серед постраждалих, зокрема, громадяни Швеції. 

Про це вона повідомила виданню Dagens Nyheter (Швеція). За словами дипломатки, про це йшла мова під час її зустрічі з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком, де був присутній також очільник Офісу президента України Андрій Єрмак.  

Лінде згадала в розмові з ними виявлені факти шахрайства української компанії “Мілтон груп” та наголосила на необхідності реформування правоохоронних органів.

“Дуже сумно бачити, як вони (шахраї, РЕД.) дурять шведських пенсіонерів, які змушені покидати свої домівки та жити на прожитковий мінімум. А потім вони (шахраї, РЕД.) сидять там та сміються”, заявила Енн Лінде.

Факти шахрайства української компанії були виявлені під час спільного розслідування журналістів Dagens Nyheter (Швеція) та членів організації Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), серед яких і “Слідство.Інфо”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Як вихідці з Радянського Союзу допомагають адвокату Трампа шукати компромат в Україні

У матеріалі “Примарні біткоїни і торговці мріями” йдеться про те, що співробітники компанії, офіс якої розташований в центрі Києва, ошукали щонайменше сотню людей по всьому світу. Представляючись співробітниками західноєвропейських інвестиційних компаній, вони пропонували їм вкласти гроші в криптовалюту, обіцяючи захмарні прибутки. Лише за 2019 рік “Мілтон груп” отримала від вкладників 65 мільйонів євро. Жоден постраждалий, за інформацією журналістів, не зміг повернути собі всі гроші.  

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).