Марія Горбань, Слідство.Інфо

Сергій Олексієнко став новим тимчасовим виконувачем обов’язків президента Укртрансгазу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією Слідства.Інфо, у 2016 році Сергій Олексієнко заснував офшорний фонд з метою уникнути державного валютного контролю. Він планував скористатися послугами юристів з острова Мен, щоб перерахувати 1 мільйон доларів на рахунки фонду. Таким чином він уникнув би фінансового контролю з боку України. Про це свідчить низка документів, опрацьованими журналістами, більш відома як Paradise Papers. Однак сам Олексієнко заперечив, що мав такі наміри, й заявив, що не переказував гроші в офшор.

Як ідеться у повідомленні прес-служби, Сергій Олексієнко почав працювати в Нафтогазі у 2014 році, а у 2017-му ввійшов до складу правління Укртрансгазу (дочірньої компанії Нафтогазу). До того, як стати держслужбовцем, Олексієнко мав успішну кар’єру як стратег розвитку бізнесу в інвестиційному банку, а також інвестиціях у приватний капітал. Також він є членом Наглядової ради ПриватБанку.

Раніше Укртрансгаз очолював Андрій Хоменко.

(Головне фото — головний радник (на той час) голови правління Нафтогаз Україна Сергій Олексієнко під час конференції «Українська енергетична інфраструктура та законодавство: виклики та можливості для практичної інтеграції з енергетичними системами країн центральної Європи», Київ, 25 червня 2015 року. Фото Нужненко Сергій / УНІАН)