Катерина ЛихоглядМарія Горбань, Слідство.Інфо

Експертизу кулі, яку вилучили з легені Олега Михайлика, проведе Мюнхенський інститут криміналістики. Олег уже підписав письмову згоду на її передачу для балістичної експертизи, кулю забрали німецькі правоохоронці. Вона залишалася в тілі активіста майже чотири місяці та може стати важливим доказом у справі замаху на нього.

«Балістика має визначити калібр зброї, з якої могли стріляти, основні параметри кулі, деформації та інші характеристики. Скільки часу триватиме експертиза наразі невідомо», — повідомив Олег Слідству.Інфо.

Куля залишатиметься в Німеччині, поки Генеральна прокуратура України не відправить документи щодо надання міжнародної правової допомоги. Як розповів Олег, попри заяви ГПУ, німецька сторона так і не отримала необхідний пакет документів.

«Процесуальні дії в Мюнхені проводяться з розумінням німецьких правоохоронців, своїми силами та силами друзів», — додав активіст.

Також Олег розповів, як почувається. За його словами, під час операції виникли ускладнення, тому вона тривала довше, ніж планувалося.

«Лікарям довелося розітнути грудну клітку й разом з кулею вирізати частину легені. Після операції ускладнень немає. Проблеми зі здоров’ям полягають в тому, що зараз доводиться через апарати викачувати рідину з травмованої легені», — сказав Олег. Випишуть його не раніше наступного тижня.

Олег Михайлик відомий боротьбою проти незаконних забудов на морському узбережжі, він активно критикує діяльність міського голови Одеси Геннадія Труханова. Напад на одеського громадського діяча Олега Михайлика стався ввечері 22 вересня. Йому прострелили груди в ста метрах від будівлі обласної поліції. Куля пробила руку, роздробила ребро й порвала артерію. Олег Михайлик переніс клінічну смерть, утім, попри важкі травми, вижив.