Марія Горбань, Слідство.Інфо

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 4,8 мільйонів гривень. Про це Слідство.Інфо дізналося з трансляції судового засідання.

Раніше НАБУ разом із САП наполягали на триманні під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 11 мільйонів гривень.

Напередодні Юрія Аллерова, який очолював Нацгвардію з 2015 до 2019 року, затримали детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами САП. Його підозрюють у заволодінні майном головного управління Нацгвардії на понад 80 мільйонів гривень.

Ідеться про корупційну схему з нерухомістю: у 2000-х роках Нацгвардія передала майже гектар землі на Печерську «Укрбуд Девелопмент» під забудову. Нацгвардійці мали отримати 50 квартир у житловому комплексі, зведеному на цій ділянці. Та в 2016 році командувач Нацгвардії Юрій Аллеров підписав додаткову угоду, за якою його відомство відмовилося від квартир на Печерську на користь 65 квартир у ЖК «Оберіг» на Бориспільській. За інформацією Bihus.Info, трати від такої угоди становили понад 100 мільйонів гривень.

14 травня детективи проводили обшуки в працівників Нацгвардії та в кількох приватних компаніях у межах розслідування про корупційну схему з нерухомістю. За версією офіційного слідства, внаслідок цієї схеми Головне управління Нацгвардії України втратило 81,64 мільйона гривень.