Марія Горбань, Слідство.Інфо

Дитячий табір «Вікторія», де у вересні 2017-го під час пожежі загинули троє дівчат, планують відремонтувати до заселення дітей у серпні цього року. Управління капітального будівництва Одеської міськради розмістило відповідний тендер на «Прозорро».

За ремонт покрівель двох кам’яних корпусів міськрада заплатить 7,3 мільйона гривень.

Водночас, як повідомила телеканалу UA:Одеса директорка Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич, на ремонт кам’яних будівель виділили тільки три мільйони гривень. За ці гроші начебто відремонтують протипожежну сигналізацію, приміщення, дах одного з кам’яних корпусів, а також оплатять попередні ремонтні роботи. Про тендер на понад 7 мільйонів їй нічого не відомо.

«Я такого не чула. Можливо, виборчком складав за декілька років, оскільки мільйон було виділено на відновлення протипожежного водогону, це треба рахувати», — сказала вона.

Як раніше повідомляло Слідство.Інфо, в одеському дитячому таборі «Вікторія» знову планують приймати дітей. Відповідне рішення підписав Одеський міський голова 3 травня. Від 8-го по 28 серпня 2019 року в таборі планують оздоровити до 100 дітей. Попри те, що згідно з рішенням Одеського окружного адміністративного суду роботу табору зупинили до повного усунення порушень, які можуть призвести до надзвичайних ситуацій. Як зазначає адвокатка потерпілих Оксана Муравська, це рішення чинне й досі.

У вересні 2018 року команда Слідства.Інфо оприлюднила фільм-розслідування про трагедію в дитячому таборі «Вікторія». Журналісти знайшли докази розкрадання коштів і численних порушень при будівництві табору, вироки за які ніхто наразі не отримав.

У березні 2019-го група міжнародних експертів, які провели комплексну незалежну пожежно-технічну та будівельну експертизу табору «Вікторія», встановила, що пожежу спричинив залишений кип’ятильник. Про це Слідство.Інфо дізналося з висновку експертизи, яку призначив суд на вимогу батька загиблої під час пожежі Соні Мазур.