Марія Горбань, Слідство.Інфо

Третя Дисциплінарна палата рекомендувала Вищій раді правосуддя звільнити суддю Горностаївського райсуду Херсонської області Олександра Шумила. Про це повідомили на сайті Вищої ради правосуддя.

Причиною притягнення до дисциплінарної відповідальності стало те, що суддя Шумило не з’являвся на роботі від січня 2018 року, йдеться в ухвалі Дисциплінарної палати. Тепер Вища рада правосуддя може звільнити його або скасувати це рішення.

У 2017 році Олександра Шумила помітили біля кафе в Горностаївці. За словами очевидців, суддя напідпитку стріляв у перехожих з травматичного пістолета й поранив чоловіка. Сам Шумило виклав власну версію подій. Нібито на нього напали невідомі, а травматичну зброю він був вимушений використати для самозахисту. Ба більше, суддя назвав це втручанням у професійну діяльність і поскаржився у ВРП.

Згодом Олександр Шумило подав у відставку, однак у квітні 2018-го Вища рада правосуддя вирішила залишити його на посаді.

(Головне фото — засідання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, 9 січня 2019 року. Джерело офіційний сайт Вищої ради правосуддя)