Комісія з цінних паперів і бірж США встановила, що Deutsche Bank брав на роботу родичів чиновників з Росії та Азії з метою отримання ділових вигід, хоча співробітники не відповідали вимогам. 

Про це повідомляє OCCRP з посиланням на Reuters. 

Банк погодився виплатити 16 мільйонів доларів, щоб влада США відкликала претензії про порушення Закону про корупцію за кордоном. 

Як ідеться в доповіді, опублікованої на сайті комісії, відомо про п’ять таких випадків, з них три сталися в Китаї та два в Росії, від 2006-го по 2014 роки. Імен комісія не називала, тільки посади. 

Наприклад, заступник одного з міністрів у Росії (його ім’я не називається, але «Ведомости» повідомляли, що йдеться про колишнього заступника міністра фінансів Дмитра Панкіна) попросив прийняти його доньку на роботу в московське, лондонське або нью-йоркське відділення Deutsche Bank. Її взяли на роботу в Москві, а відтак перевели в Лондон. За 10 днів після переводу Deutsche Bank отримав підписану батьком дівчини пропозицію, пов’язану з випуском єврооблігацій на два мільярди євро. 

Рівно те ж саме сталося з сином глави неназваної російської держкомпанії, однак за дві місяці після переводу в Лондон керівництво підрозділу Deutsche Bank наказало звільнити новачка через прогули. Згодом його повернули в московський офіс, де той працював ще два місяці. У цей час банк також провів фінансову операцію в інтересах держкомпанії, яку очолював його батько.

Deutsche Bank не визнав, але й не заперечив висновки комісії, пообіцявши покращити «практику у сфері найму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Убивство у Відні: як австрійський юрист обслуговував офшори росіян